Picard_top

Case studie | Picardstraat

Picardstraat

© Bernard Boccara

Het Picard-project voorziet huurwoningen op een voormalig stedelijk braakliggend terrein gestructureerd rond gemeenschappelijke ruimtes. Het project besteedt bijzondere aandacht aan de watercyclus op het perceel. Dat gebeurt door het regenwater op de daken op te vangen voor hergebruik en het wateroverschot te laten insijpelen in de bodem.
Collectieve woningen Crèche Nieuw

Gegevens van het project

Algemeen

  • Adres: Picardstraat 204, 1080 Molenbeek-Saint-Jean
  • Type werken: bouw en renovatie van een geheel van 19 passiefwoningen, een creche en een overdekte parking

    • Datum oplevering: augustus 2016
    • Bestemming: cohousingproject
    • De bouwoppervlakken zijn als volgt verdeeld

      • kelder: 511m2
      • bovengrondse parking (gebouw E kant Vanderstichelen): 446m2
      • bovengronds (inclusief accommodatie, gemeenschappelijke ruimtes, circulatie) uitgezonderd terras: 1990m2
      • architectonisch betonnen terras: 84m2
      • terras op open terrein en omgeving (tuin, pad etc.): 1440m2
  • Bâtiment exemplaire: Lauréat 2013 [207]

Projectteam

  • Projectontwikkelaar: Urbani
  • Architecten: Atlante
  • Ingenieursbureau: Ecorce
  • Stabiliteitsbureau: JZH & Partners

Overzicht

Inplanting

Inplanting

© Atlante

Plan

Plan

© Atlante

Gevel en doorsnede

Elevation

© Atlante

Meer informatie

Infofiche Batiment Exemplaire “ Rue Picard pdf format ” ;

Hergebruik van regenwater

Thema's : Water - Gerelateerde project components : Regenwater

bijgewerkt op 04/05/2020